joi, 2 ianuarie 2014

Barca l-a luat pe ter Stegen

Dupa ce Victor Valdes a anuntat ca nu va semna prelungirea contractului, Barcelona a tot cautat un inlocuitor pentru goalkeeperul care in a servit gruparea catalana in ultimii 11 ani. Dupa ce s-au vehiculat numele lui Curtois, Neuer, Fraser Forster sau Pepe Reina (care e inca pe lista pentru inlocuirea lui Pinto), Barca s-a hotarat asupra neamtului Marc-Andre ter Stegen, portarul Borussiei Monchengladbach.
Potrivit cotidianului catalan Sport, Barcelona a semnat deja acordul cu Ter Stegen și Borussia Monchengladbach și nu a mai rămas decât să se stabilească data la care va fi anunțat transferul. Zece milioane de euro o va costa pe Barca această achiziție, pentru care s-a luptat cu Arsenal și Juventus.
Un cuvânt greu de spus în alegerea germanului l-a avut Andoni Zubizarreta, fostul mare portar și actualul director sportiv al echipei blaugrana.
Tanarul ter Stengen, 21 de ani, a adunat 41 de selectii pentru nationalele de juniori si tineret ale Germaniei si 3 selectii pentru prima reprezentativa, acolo unde se lupta cu Manuel Neuer pentru postul de titular. Ter Stegen e nascut la Monchengladbach si a jucat doar la Borussia in scurta sa cariera de pana acum. Stilul sau aminteste de Oliver Kahn, inca un ingredient care ii prevesteste un viitor stralucit portarului care va ajunge la Barcelona la sfarstul sezonului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu