miercuri, 8 ianuarie 2014

Manuel Neuer a fost ales cel mai bun portar din lume de catre IFFHS



Acesta l-a detronat pe Iker Casillas, castigatorul din ultimii cinci ani.

Federatia internationala de istorie si statistica a fotbalului (IFFHS) este o organizatie respectata, iar voturile sunt acordate de jurnalisti si experti in fotbal din peste 70 de tari.
Primul castigator al acestui trofeu a fost Jean-Marie Pfaff, in 1987, de asemenea portar al bavarezilor la vremea respectiva. Ultimul portar al lui Bayern care a castigat acest titlu a fost Oliver Kahn, in 1999, 2001 si 2002.
Manuel Neuer a castigat 5 trofee cu Bayern in 2013 si a ajutat nationala Germaniei sa se califice la Cupa Mondiala din Brazilia.
Neuer, 27 de ani, a castigat detasat, primind 211 voturi, aproape de 3 ori mai multe decat urmatorul clasat, Gianluigi Buffon (78).
Chelsea are doi portari in primii 4 ai lumii dupa ce Petr Cech a primit 64 de voturi, iar Thibault Courtois, imprumutat la Atletico Madrid, a primit 54.
Victor Valdes, care va parasi Barcelona in aceasta vara, a primit un singur vot mai putin decat Courtois, 53, terminand al cincilea, in timp ce castigatorul din ultimii 5 ani si portarul onorat cu cele mai multe astfel de titluri (5), Iker Casillas, a primit doar 23 de voturi, fiind al saselea.
Salvatore Sirigu (PSG, 5 voturi) completeaza topul. Portari precum Joe Hart, De Gea sau Diego Lopez nu au primit nici un vot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu