vineri, 19 iunie 2015

Rezumat Batalia Portarilor, editia a 2-a



A trecut si cea de-a doua editie a Bataliei Portarilor. De data aceasta am fost ceva mai pregatiti si lucrurile s-au miscat mai repede si mai fluent, chiar daca s-au ivit si inevitabilile probleme.
Anul acesta am rezolvat multe din problemele de la editia trecuta, dar au aparut altele noi. Anul viitor le vom rezolva si pe acestea, cu speranta ca nu vom mai avea parte de altele.
Portarii de anul acesta au venit din toate colturile tarii: Braila, Tulcea, Constanata, Bacau, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Brasov si chiar si din judetul Alba!!!
Vremea caniculara de 35 de grade la umbra probabil a facut ca 14 din cei 76 de participanti confirmati pana sambata seara, sa renunte. Astfel, la teren s-au prezentat 62 de portari, chiar si asa o imbunatatire fata de cei 54 de la editia din 2014. Cei mai multi dintre ei s-au aflat la categoria 2000-2002, si anume 20.

La categoria 2006-2010 s-au prezentat doar 8 participanti, pentru ca inca 5-6 pe care ii asteptam au avut turneu cu echipele lor si nu au putut ajunge la timp. In semifinale, Rubinio Vranceanu l-a invins pe Lucas Caea iar David Ghenea a trecut de Andrei Sindila pentru a-si asigura loucul in finala mare. Finala mica a fost foarte stransa, iar Sindila a obtinut locul 3, dupa o victorie cu 1-0 impotriva lui Caea. Rubinio Vranceanu a castigat marea finala dupa 6-0 cu David Ghenea. De altfel, Rubinio a dominat toata categoria de varsta, castigand la pas toate meciurile jucate.
Rubinio Vranceanu


La categoria 2003-2005 12 portari au luat startul. In general meciurile au fost stranse, mai ales in fazele superioare. In prima semifinala, Ionut Tanjala a pierdut in fata colegului sau de la FC Initial, Claudiu Silion, cu 1-0. In cealalata partida, Mihnea Korbl a trecut de Mihnea Alexandrescu, de asemenea cu 1-0.  Ambele finale s-au hotarat la penalty-uri, Alexandrescu castigand locul 3, iar Silion a castigat finala mare, dupa 0-0 in timpul regulamentar.

Categoria 2000-2002 a fost cea mai disputata, 20 de portari luptandu-se pentru castigarea trofeului. Cristi Taus, portar la FC Brasov, a fost surpriza placuta. Dupa ce a trecut din grupe doar datorita golaverajului superior, brasoveanul a ajuns pana in finala, pe care a castigat-o la pas.
In semifinale, Taus a trecut de Edi Belibrov, care a venit cu inca 3 colegi de-ai sai tocmai de la Tulcea! In cealalata partida, Alex Velica, portar la Rapid Bucuresti, a trecut la penalty-uri de Florin Dirlau, venit si el tocmai de la Moinesti, din judetul Bacau, special pentrua participa si la ediatia a 2-a a Bataliei. Bacauanul nu a facut drumul degeaba si a castigat finala mica, dupa 1-0 cu Belibrov. Cristi Taus l-a invins cu 4-0 pe Velica si a plecat la Brasov cu marele premiu!
Categoria 1997-1999 a dat, poate, cei mai spectaculosi portari. De altfel, acestia au ajuns si in finala. Primul dintre ei, Antonio Boia, portar la Academia FC Voluntari, a trecut in semifinale de Liviu Vasile, iar Narcis Nedelcu a trecut de tulceanul Alin Marian Trandafir si si-a asigurat locul in finala. Finala mica a fost castigata de Trandafir, dupa 3-2 cu portarul Astrei, Liviu Vasile. Marea finala a fost castigata de ploiesteanul Nedelcu, dupa una dintre cele mai spectaculoase partide de la aceasta competitie.
Vladut Iscru


La categoria de seniori am avut din nou cele mai spectaculoase meciuri.  Anul acesta am avut din start doi favoriti principali, si anume castigatorul de anul trecut, Stefan Ciuculescu si fostul portar al Sportului Studentesc si U Cluj, Vlad Niculescu. De asemenea, am avut si alte surprize placute, precum George Moldoveanu, Teo Rudnitchi de la Gloria Popesti Leordeni, sau Ionut Matalica, care a reusit sa castige o grupa din care mai facea parte campionul en-titre, Ciuculescu.
In  semifinale, favoritii si-au aratat valoarea si au castigat lejer. Niculescu a trecut de Moldoveanu cu 11-2, iar Ciuculescu a castigat cu 12-5 in fata lui Matalica, portar la Comprest GIM Bucuresti.
Finala mica a fost adjudecata de Matalica, care astfel si-a luat o mica revansa dupa ce anul trecut a pierdut, tot in finala mica, in fata lui Iulian Cadar.
Finala mare a fost extrem de spectaculoasa, iar Niculescu a reusit sa se impuna cu 9-5. Performanta lui Vlad este cu atat mai mare cu cat Ciuculescu se poate spune ca este deja un portar experimentat la aceasta competitie dupa ce a castigat editia de anul trecut, dar a castigat si competitia din Spania cu un an in urma.
Vlad Niculescu, castigator categoria seniori


Din pacate, la aceasta editie am avut parte si de ceva accidentari. Nae Ionut s-a simtit rau dupa ce a plecat de dimineata de la Targoviste, iar caldura cu siguranta nu i-a ajutat. Doctorita prezenta la teren l-a asistat pentru a nu avea probleme si mai grave. Costin Aioanitoaie a suferit o entorsa la glezna dupa ce a calcat stramb, iar Ciuculescu s-a intins prea tare dupa o minge, ceea ce i-a provocat o durere in zona inghinala, chiar in finala mare. Cu toate acestea, Stefan a terminat partida pe teren.

Dupa ce tragem linie, ne bucuram ca am reusit sa facem un pas inainte anul acesta, atat in ceea ce priveste organizarea, cat si numarul mai mare de participanti si premiile mai mari oferite.
Am observat aceeasi dorinta foarte mare de castig a multora dintre portari dar si sportivitatea si fair play-ul pe care l-am vazut si anul trecut la participanti. Ne bucuram ca majoritatea portarilor de anul trecut au venit si acum, ceea ce inseamna ca s-au simtit bine si ca sunt multumiti. De asemenea, cei noi care au venit ne-au asigurat ca vor fi prezenti si la editia a 3-a.
Va multumim tuturor pentru participare si felicitari absolut fiecarui portar, pentru efortul pe depus pe o vreme caniculara!

Multumim, de asemenea, sponsorilor nostri de anul acesta, care ne-au permis sa va oferim premii mai mari si mai multe. In primul rand, multumim Brady Auto Center si Skoda, sponsorii principali ai acestei editii. Multumim si Victory Cup care ne-au ajutat cu printarea tricourilor si nu in ultimul rand, multumim Clubului Stesial Bucuresti care a asigrat trofeele, tricourile de campioni, medaliile si diplomele.

Va multumim! Fara sprijinul dumneavoastra nu am fi reusit!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu