joi, 11 iulie 2013

Schwarzer semneaza cu Chelsea



Intr-o intorsatura dramatica, Chelsea a termint cautarile pentru inca un portar dupa ce au semnat cu veteranul Mark Schwrzer, liber de contract, dupa ce legendarul australian a fost lasat liber de Fulham. Portarul de 40 de ani a semnat un contract pe un an cu detinatoarea Ligii Europa, pentru a-i crea concurenta lui Petr Cech in poarta "albastrilor", fiind al treilea transfer al lui Mourinho in aceasta vara.
Chelsea parea hotarata sa il ia pe John Ruddy, dar nu au ajuns la un acord cu clubul sau, Norwich, si au ales pe Schwarzer ca solutie de moment.
Este o decizie care pare sa avea mai mult sens. Cu jocurile de calificare si o posibila participare la Cupa Mondiala a Angliei vara viitoare, ultimul lucru pe care Ruddy al vrea sa-l faca este sa stea pe banca tot anul. Schwarzer s-a dovedit un portar capabil la nivelul campionatului englez, chiar a fost unul dintre cei mai buni in ultimii 10 ani, chiar si anul trecut forma sa fiind exceptionala pentru o formatie de mijlocul clasamentului, cum a fost Fulham. La 40 de ani, ca si Brad Friedel, poate accepta mai usor postul de rezerva si se poate dovedi o oportunitate de a ajuta si ghida mai tinerii portari ai lui Chelsea fiind in acelasi timp o rezerva de incredere pentru Cech.
Dupa ce a semnat cu gruparea londoneza, Schwarzer a acordat un interviu pentru site-ul oficial al clubului.

Mark, bine ai venit. Care sunt primele tale ganduri ca jucator al lui Chelsea?
E un club fenomenal. E unul dintre cele mai mari si mai bune din lume si este o onoare sa joc aici. Nu am avut nevoie de mult timp sa accept contractul propus.
Cu siguranta interesul pentru semnatura ta a fost mare dupa ce ai luat decizia de a parasi Fulham?
Au fost si alte echipe, dar cum am aflat de interesul lui Chelsea am vrut sa vin aici. Sunt foarte fericit si incantat sa ma aflu astazi aici.
Evident esti si familiarizat cu aceasta parte a lumii, dupa ce in ultimii cinci ani ai jucat la Fulham?
Da, sunt. Locuiesc mai aproape de Stamford Bridge decat fata de fostul club. Au fost mai multe motive, dar inainte de toate Chelsea este un club enorm si un club care cred ca poate deveni cel mai bun din tara. Are un manager incredibil si un lot de jucatori incredibili.
Ai apucat sa vorbesti cu Jose Mourinho?
Da, de cateva ori si chiar si cu cativa jucatori. E un nou inceput pentru club, vremuri interesante si sunt la fel de emotionat ca toata lumea.
Care vor fi obiectivele tale?
Inca vreau sa evoluez pentru tara mea. Vreau sa particip la inca o Cupa Mondiala. Doar ce ne-am obtinut biletele pentru Brazilia si vreau sa continui sa joc la cel mai inalt nivel posibil. Evident, Petr este un portar fantastic si numarul unu la Chelsea, dar eu sunt aici sa il imping sa fie mai pun, iar el ma va impinge pe mine sa fi mai bun si in acelasi timp sa ajutam portarii mai tineri de la club. Astept cu nerabdare noile provocari.
Ti-ai mentinut forma in aceste ultime saptamani?
Trebuie! S-au dus zilele in care te intorceai din vacanta cu kilograme in plus. Trebuie sa ai grija de tine si eu, asa am facut intotdeauna. Este foarte important sa o faci si eu sunt pregatit sa incep antrenamentele.
In final, cum ai vazut Chelsea ca adversara de-a lungul anilor?
Ca o echipa foarte, foarte buna. Chelsea a fost intotdeauna acolo sus, intre cele mai bune echipe din tara, una din acele echipe pe care vrei sa le invingi. Intotdeauna a fost un adversar formidabil si, nu cu mult timp in urma, eram cel invins. Stiu ce inseamna sa joci impotriva lui Chelsea si sunt foarte incantat sa joc alaturi de ei acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu