luni, 14 iulie 2014

Cateva cuvinte despre "Batalia Portarilor"



Bataliaportarilor s-a terminat de ceva vreme, dar m-am gandit ca o mica descriere a ceea ce s-a intamplat e necesara. In urma “Bataliei Portarilor” editia 1, raman amintiri placute si satisfactia participantilor, care deja si-au anuntat prezenta si la editia urmatoare.

Ramanem, de asemenea, cu onoarea unui participant de seama, si anume Iulian Cadar, castigator al Cupei Romaniei in 1995, cu Petrolul Ploiesti. La 47 de ani, Iulian a aratat ca talentul nu se uita si a obtinut un loc trei, desi adversarii sai au fost mult mai tineri si, in teorie, mai in putere. Vom incerca, pe viitor, sa aducem mai multe nume importante din fotbalul nostru.

La categoria de seniori Stefan Ciuculescu a castigat la penalty-uri, dupa un joc foarte frumos, in fata lui Dragos Plopeanu, jucator la Rapid. Victoria lui Ciuculescu nu este deloc surprinzatoare, tinand cond ca fostul portar al Stelei a castigat Batalia Portarilor din Spania, o competitie mult mai ampla decat varianta romaneasca, aflata deocamdata, la inceput de drum.

Poate cel mai mare castigator a fost Alexandru Costache, care desi are doar 14 ani, a cerut sa joace la o categorie de varsta mai ridicata. La inceput am crezut ca glumeste, dar la insistentele lui am dat toata programarea peste cap pentru a-i face loc la categoria 16-18 ani, cea mai disputata categorie, cu cei mai multi participanti.
Portar la Concordia Chiajna, Alexandru a ajuns pana in finala, pe care a si castigat-o, desi a jucat impotriva unor adversari chiar si cu 4 ani mai mari decat el.

Radu Cretu a castigat la 13-15 ani, in ciuda faptului ca in aceeasi zi a venit de la Constanta pentru a participa. Drumul nu l-a obosit prea tare si Radu a gasit resurse de a rezista inca 6 ore si apoi sa castige finala, la penalty-uri, in fata bucuresteanului Antonio Anghelescu, care a aratat calitati impresionante.

Finala de la categoria 10-12 ani s-a disputat intre Sandeiu Rares si Nitu Madalin. Dupa o partida foarte disputata, Rares, jucator la Inter Galaxy, a avut castig de cauza.

Poate cel mai ambitios “portar” de la aceasta editie, a fost Sebastian Ardeleanu, cel care a pierdut finala la 7-9 ani in fata lui Alexandru Gherman. Ardeleanu a izbucnit in lacrimi la finalul meciului, desi performanta sa a fost una de apreciat, tinand cont ca el joca la echipa sa, mijlocas, nu portar. Se pare insa ca Sebastian a tinut neaparat sa participle la aceasta competitie!

Lucrul care ne-a bucurat cel mai mult a fost ambitia si pasiunea cu care s-a jucat. Majoritatea participantilor au luat competita foarte in serios si au pus mult suflet in jocurile pe care le-au disputat. De asemenea, cuvintele frumoase primite la sfarsit din partea parintilor si a participantilor ne dau motivatia de a organiza un eveniment de o amploare si mai mare vara viitoare.


Va multumim inca o data pentru participare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu